Wat is het Plan Griffioen?

Van werken naar wonen…

Het Plan Griffioen in een notendop: op het terrein van de kwekerij langs de Rijksstraatweg in Wassenaar wordt het bedrijf niet verder uitgebreid, maar beëindigd. Om dat financieel mogelijk te maken worden een aantal appartementen voor particuliere bewoning gebouwd aan de noordkant van het zeven hectare grote perceel. Maar liefst zes hectare wordt teruggeven aan de natuur en gaat deel uitmaken van Landgoed Duivenvoorde.

Meer informatie vindt u op deze site.

Wat doet Griffioen Wassenaar bv?

Griffioen Wassenaar bv is een kwekerij van vaste planten. Het bedrijf is gevestigd op zeven ha. eigen grond langs de Rijksstraatweg tussen Eikendael en Landgoed de Horsten. De kwekerij is succesvol, ze levert aan ca. 80% van de Nederlandse tuincentra en de omzet groeit.

Griffioen heeft twee andere vestigingen: één in Boskoop en een tweede in de Duivenvoorde corridor.  De nevenvestiging in de Duivenvoorde corridor zal moeten verdwijnen in verband met ruimtelijke ontwikkelingen in dat gebied. Op het terrein in Wassenaar staan nu een bedrijfsgebouw van 600 m2 en een bedrijfswoning. De planten worden gekweekt op percelen rond de bedrijfsloods en de woning. Aan- en afvoer leidt tot vrachtverkeer over de weg.

Van de beschikbare 70.000 m2 is nu minder dan de helft in gebruik voor het kweken van planten. Aan de kant van Eikendael liggen twee percelen die tijdelijk zijn ingezaaid met gras.